Variációk egy témára: Smack my bitch up

December 14, 2013
in Category: 80s-70s-60s, Club, Electronica, Pop
1789 0
Variációk egy témára: Smack my bitch up

Vannak zenék, amik olyannyira alapművek, hogy újra és újra megihletik a producereket. Sok esetben nehéz az ilyen mashupok közül egyet választani, hiszen a különböző verziók között jó néhány kiváló munka található. Épp ezért egy ideje fontolgattam már a Variációk egy témára gyűjteményeket, ahol ezekből a remekekből többet is be tudok mutatni.
Első választásom a Prodigy Smack my bitch up című klasszikusára esett, ami ’97 óta rokkolja a tánctereket világszerte.

1. Prodigy vs. Enya
Az MTV mashups egyik legismertebb zenéje, 6-8 éve rendszeresen lehetett a klubokban is hallani, igazi klasszis:

2. Prodigy & Chemical Brothers
Ha megvalósításban hagy is némi kívánni valót maga után, az ötlet nálam megütötte a mércét. A két zene közel egyidős, stílusban is közel állnak egymáshoz. Gyakorlatilag csak a Faithess hiányzik belőle, hogy 100%-ban megmutassák a 2000 előtti Magyarország fél-populáris elektronikus zenei felhozatalát.

3. Prodigy vs. Kyle Minogue
Szintén az MTV Mashups sorait erősítő alkotás. Nem mai darab, így a minősége is kifogásolható, mégis szórakoztató mashup.

4. Prodigy vs. NOHA
Furcsa mód csak nemrég botlottam ebbe a verzióba, pedig már 3 éves mashupról van szó. Ügyesen összerakott bootleg, a két zene szinte kiabált, hogy valaki összepasszintsa őket.

5. Prodigy vs. The M&H Band
Végére hagytam a személyes kedvencemet. A The M&H Band által híressé tett Popcorn szintijével tűzdelte meg a készítő a Smack my bitch up-ot, meghintve a tombolást némi 80-as évekkel.

+1 . Prodigy vs. Plamya
Plusz egynek bekerült egy vicces téma az orosz Plamya zenekarral, és egy csodás klippel, jó szórakozást 🙂

Neked melyik a kedvenced?


  • Kommentek